top of page
2012-08-23:

Björn Borg öppnar första butiken i Kina.

 På Shanghais lyxiga shoppinggata West Nanjing Road, där de globala varumärkenas flaggskeppsbutiker ligger tätt, öppnar Björn Borg en shop-in-shop på det exklusiva varuhuset Sogo. Samtidigt gör bolaget sina kollektioner tillgängliga för hela Kina genom sitt samarbete med e-handelsplatsen Taobao – en kinesisk motsvarighet till eBay eller Amazon.

 

“Detta är ett första steg i vår satsning i Kina. Vi ser långsiktigt på våra investeringar och detta kommer att följas av ytterligare ett antal försäljningsställen i Shanghai och övriga Kina. Vi är stolta över att lansera i dessa båda kanaler och hoppas och tror på en bra tillväxt. Vår huvudprodukt, designunderkläder, är exempelvis en trend som ännu inte riktigt har fått fäste i Kina”, kommenterar Björn Borgs VD Arthur Engel. Björn Borgs erbjudande in Kina omfattar en hel garderob – från underkläder och sportkläder till skor och accessoarer.

 

Björn Borgs partner i Kina, Penny York, har sedan 2004 haft ledande positioner inom ett internationellt underklädesvarumärke med mer än 500 försäljningsställen innan hon beslutade att tillsammans med Björn Borg lansera varumärket i Kina. Vi ser fram emot att etablera Björn Borg i Kina och tror att varumärkets speciella mix av färg, kvalitet och sportigt mode är en kombination som passar den kinesiska marknaden väl. Med Björn Borgs sortiment och välplanerade, långsiktiga satsning ser vi en stark potential för varumärket i landet, säger Penny York, VD för Björn Borgs Kinaverksamhet.

bottom of page